Farmasihytta

Farmasihytta drives av FIF, og ligger idyllisk til ved Blankvann i Nordmarka. Det er den eldste studenthytta i marka, og er i laftet tømmer. Den inneholder en koselig stue med stor peis, stor spisestue, velutstyrt kjøkken og 7 soverom med til sammen 34 soveplasser. Hytta har innlagt strøm og kran med drikkevann utenfor døren. Om vinteren er hytta et ypperlig utgangspunkt for skiturer, om sommeren er det bademuligheter og turterreng rett utenfor døra.

NB: På grunn av omfattende rehabilitering kan hytta nå kun brukes av farmasistudenter og farmasøyter. Gjelder fra januar 2021 og inntil videre. 

Utstyr:
På kjøkkenet finnes det vask, komfyr, kjøleskap, arbeidsredskaper (stekespade o.l.) servise, bestikk, kopper og oppvaskmiddel. (Ta gjerne med egne kluter/kopphåndkle)

På soverommene er det madrasser og puter i sengene, men ellers ingenting. Det betyr med andre ord at sovepose, laken og håndklær må medbringes. Eventuelt kan lakenpose benyttes. Det er mange pledd i både ull og fleece på hytta.

Tørr ved finnes i vedskjulet, og er inkludert i leien.
Ta med eget toalettpapir for sikkerhets skyld.
Hytta har musikkanlegg.

Ta med:
Dette må du ha med:
Sovepose/lakenpose
Håndklær
Toalettsaker
Mat og drikke

Planlegg innkjøp av mat og drikke - det er 45-60 minutter å gå til nærmeste butikk..

Ta også gjerne med:
Tøfler/innesko/varme sokker
Lommelykt
Veibeskrivelse/kart
Rent undertøy og sokker
Klesskift
Bikini/shorts (bading)

Priser for leie:
Overnattingspris per person/døgn mandag-torsdag 
FIF-medlem kr 50  
Ikke medlem kr 100 
Overnattingspris per person/døgn fredag-søndag
FIF-medlem kr 100
Ikke medlem kr 150

NB! Minstepris per helg er kr 1500.
Grupper med farmasistudenter på 10 eller flere får låne hytta gratis.

OBS!
På grunn av gjentatte dårlige erfaringer med unge grupper, leier vi ikke lenger ut til videregående elever og yngre, med mindre voksne over 25 år er med som ansvarlige.

Folkeskikk i marka:
Vi minner om at selv om hytta ligger et stykke fra byen, er dere ikke alene når dere er på Farmasihytta. Hytta har naboer som også setter pris på skogens ro (både dyr og mennesker), og er ikke å betrakte som noe "wild party"-sted. Vær vennlig å respekter naboene, bruk volumknappen med måte og ikke lek villmenn etter kl. 23.

Etter en del klager ber vi dere ekstra sterkt om å holde lydnivået nede! 

Kontaktpersoner hytta: 
Tore Haslemo - tore.haslemo@diakonsyk.no
OBS!! Vi leier ikke ut til andre enn farmasistudenter og farmasøyter fra 2021 og inntil videre. Her kan du se når hytta er ledig:

 

Hvordan komme seg til Farmasihytta: 
Bil: 
For å ta det først siden mange spør om dette: Det er IKKE tillatt å kjøre bil lenger enn til parkeringsplassen nede i Sørkedalen. Dette er heller ikke noe man får tillatelse til ved å kontakte Løvenskiold eller Studenterhytta. Drosjer har heller ikke kjøretillatelse... Bot vil bli gitt av grunneier ved overtredelse av dette. Man kan derimot parkere i Sørkedalen og gå siste biten inn, noe som tar ca. i underkant av en time, alt ettersom hvor mye man har bære på. Fin tur langs grusvei. 
Kollektivt: 
Til Frognerseteren: T-bane linje 1 til Frognerseteren, bruker ca 30 min. fra Majorstua.Følg veibeskrivelsen under derfra. 
Til Sørkedalen: T-bane linje 2 til Røa, buss nr. 41 til Sørkedalen Skole. Følg veibeskrivelsen under derfra. Sykkel / Ski / Til fots: 1) Fra Frognerseteren er det omlag 7 kilometer på fin grusvei, som for det meste går nedover eller er flat. De siste 500 meterne går derimot gjennom skogen på en sti som til tider kan være litt bløt sommerstid, og hvor man må trille en eventuell sykkel. Følg skilting fra Frognerseteren mot Nordmarkskapellet. 
Sommerveien til hytta: 
Følg skilting mot Farmasihytta på venstre side av veien rett før du kommer til Nordmarkskapellet. På ski er det lettest å følge sporet nesten fram til Studenterhytta, og ta til venstre inn i skogen på toppen av bakken etter man har passert vika ved Blankvann. For detaljert veibeskrivelse, klikk her. 2) Fra Sørkedalen Skole er det omlag 4,5 kilometer på fin grusvei som stort sett er slak motbakke. Følg skilting fra Sørkedalen Skole til Studenterhytta, og deretter skilting til Farmasihytta, som ligger ca 200 m sør for Studenterhytta. Fin sti fra Studenterhytta. Ta til venstre i første stikryss, følg plankebroa over myra, og ta stien til høyre. 

Bilder av hytta:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar